Kom nu in actie. Succesgewoonten als basis voor persoonlijk geluk.

Iedereen heeft gewoonten. Het woord zegt het eigenlijk al. Het zijn dingen die je op structurele basis doet…

LEES VERDER


Iedereen heeft gewoonten. Het woord zegt het eigenlijk al. Het zijn dingen die je op structurele basis doet en “gewoon” zijn geworden. De meeste gewoonten hebben we niet bewust gekozen. Het is aangeleerd gedrag. Het zijn weerspiegelingen van onze omgeving, onze opvoeding, onze geloofsovertuiging, culturele opvattingen, herinneringen, waarden, normen etc. Veel van deze gewoonten maken ons leven efficiënter en makkelijker, echter bezitten we ook gewoonten die ons onbewust belemmeren om naar ons volledige potentieel te leven.

Wanneer jij jouw Beste Zelf laat ontwaken, ontdek je al snel dat er veel meer potentie in je zit dan dat je tot nu toe gedacht had. Je weet dat door regelmatig positieve druk op te zoeken en het zorgdragen voor je vier energiebronnen er steeds meer energie en ruimte ontstaat om nieuwe uitdagingen aan te gaan. De vraag is alleen: Hoe zet je de eerste stappen om deze vrijgekomen energie en mindset-shift in je dagelijkse patronen toe te passen zodat ze bijdragen aan structurele groei? Het antwoord op deze vraag is: Succesgewoonten!

De kracht van succesgewoonten
Succesgewoonten, zijn gewoonten die vorm geven aan jouw persoonlijke geluk door middel van actie. Succesgewoonten zorgen ervoor dat je doet wat je aan jezelf beloofd hebt, ook lang nadat de gemoedstoestand waarin je dit aan jezelf beloofd hebt je lichaam verlaten heeft. Ze helpen je om steeds minder vaak ontvoerd te worden door je eigen gedachten en oude patronen omdat je woord aan jezelf houdt. Hoe meer deze succesgewoonten onderdeel worden van je dagelijkse leven, hoe beter je je gaat voelen over jezelf en hoe meer hoop en geloof je hebt om door te zetten of iets nieuws te proberen. Succesgewoonten laten je dagelijks ervaren, leren, groeien en herhalen.

Creëer een systeem
Het creëren van een systeem aan dagelijkse succesgewoonten is nodig om duurzaam te blijven groeien. Een systeem met succesgewoonten zorgt ervoor dat je niet vervalt in oude gewoontes. Het idee dat je enkel op wilskracht en/of discipline kan varen, is een illusie. Begrijp het niet verkeerd, in de beginfase heb je een bepaalde mate van discipline nodig. Echter is enkel discipline niet duurzaam. Als je geen dagelijks systeem hebt ontwikkeld, zal je na verloop van tijd steeds vaker met jezelf gaan onderhandelen om iets toch niet te doen en mettertijd zal je merken dat de discipline het steeds vaker verliest van je innerlijke dialoog. Succesgewoonten zorgen ervoor dat je door consistent gedrag en herhaling steeds minder vaak die discussie met jezelf hoeft. Door je succesgewoonten in je dagelijks systeem te integreren wordt het onderdeel van wie je bent en zal het automatisch gedrag worden.

DOELGERICHT? Nee progressiegericht!
Wanneer jij iets wilt veranderen in je leven, dan is het stellen van de juiste doelen noodzakelijk om in actie te komen. Echter is het hebben en behalen van doelen niet wat je nodig hebt om persoonlijk geluk te creëren. Het proces er naartoe, bestaande uit jouw systeem aan succesgewoonten, is wat jouw geluksgevoel beïnvloedt.

De realiteit is namelijk dat iedereen doelen kan stellen, maar doelen worden niet gehaald als er geen gewoonten achter zitten die het mogelijk maken om deze te bereiken. De dagelijkse gewoonte is hetgeen dat zorgt voor duurzaamheid. Wanneer je een doel voor ogen hebt en je ontwikkelt gewoonten die ervoor zorgen dat je trouw blijft aan jezelf ten behoeve van het behalen van dit doel, zal het uiteindelijk (al dan niet) behalen van het doel niet de graadmeter zijn van je persoonlijk geluksgevoel. Het doel is niet wat je geluk bepaalt, het is het proces ernaartoe wat maakt dat het waardevol is. Het systeem is organisch, onderhevig aan eindeloze verfijning, die steeds ten goede komt van jouw Beste Zelf, jouw missie, de manier waarop jij betekenis geeft aan jouw leven en die van een ander.


Succes heb je niet, succes voel je
Succes wordt gedefinieerd door de acties, handelingen, gedachten en gevoelens die je op dagelijkse basis hebt. Een succesvol leven is het gevolg van een aantal succesvolle jaren en een aantal succesvolle jaren is het resultaat van één succesvol jaar. Eén succesvol jaar komt voort uit een aantal succesvolle maanden en een aantal succesvolle maanden weer vanuit één succesvolle maand. Deze maand bestaat uit vier succesvolle weken en weer uit zeven succesvolle dagen welke zich terug herleiden naar één succesvolle dag. Deze succesvolle dag kwam voort uit één succesvol moment, dit moment… NU. Succes begint NU en met het implementeren van jouw succesgewoonten en het vertrouwen in je volledige potentie. Het gaat niet om succes hebben, het gaat om succesvol zijn in de vorm van persoonlijk geluk. Het zijn de gewoonten die jij gaat toepassen om jouw Beste Zelf te kunnen ontgrendelen.

Zes redenen om succesgewoonten in jouw leven toe te passen.

  1. Succesgewoonten zorgen ervoor dat je je persoonlijke missie in de praktijk kan brengen. Wanneer je je persoonlijke missie hebt omschreven en handelt vanuit je Beste Zelf zijn deze gewoonten de sleutel om je persoonlijke missie realiteit te laten zijn.
  2. Succesgewoonten zorgen ervoor dat je steeds makkelijker keuzes maakt ten behoeve van je persoonlijk geluk. Je leert grenzen stellen en op structurele basis te kiezen voor jezelf en groei. Dit heeft een positief effect op alle vier je energiebronnen en zorgt voor een continue stroom aan energie.
  3. Succesgewoonten brengen je duurzame verandering. Ze zorgen ervoor dat je vast kan houden aan je langetermijnvisie en missie doordat ze onderdeel zijn van je dagelijks leven.
  4. Succesgewoonten zorgen voor momentum. Wil je groeien, dan helpen ze je in stapjes te beginnen zodat je steeds succes ervaart en er een piekstatus ontstaat. Succesgewoonten zorgen ervoor dat je steeds opnieuw next level kan en wil blijven gaan.
  5. Succesgewoonten geven je focus. Het is een specifiek moment waarin je aandacht geeft aan iets waar je voor gekozen hebt. Door het hebben van focus ga je beter presteren op de gebieden waar je aandacht naar uit gaat. Dit geeft je een boost in je zelfvertrouwen waardoor je meer open staat voor nieuwe dingen en je vaardigheden en competenties zullen groeien.
  6. Succesgewoonten creëren verantwoordelijkheid voor je eigen gedrag. Ze helpen jou om op een bewuste manier verantwoordelijkheid te nemen voor het leven dat je wilt leiden. Dit helpt je om hetgeen dat je zegt te gaan doen, ook daadwerkelijk te doen.

Wil jij ook een expert worden in duurzame groei en optimale energie? Doe dan mee aan Your Best Project en ontdek hoe ook jij in een paar maanden een persoonlijke transformatie kan ervaren.