Kies voor wat je écht wilt! Krijg meer keuzevrijheid met behulp van deze breinfeiten!

Wist je dat elk volwassen persoon gemiddeld zo’n 35.000 keuzes op een dag maakt? Sommige van deze keuzes…

LEES VERDER

Wist je dat elk volwassen persoon gemiddeld zo’n 35.000 keuzes op een dag maakt? Sommige van deze keuzes maak je bewust en een groot gedeelte van deze keuzes maak je onbewust. En met alles dat er momenteel in de wereld gaande is heb je misschien weleens het gevoel dat je überhaupt geen keuzevrijheid meer hebt.
Toch is niets minder waar!

Wat er op dit moment allemaal gaande is daar heb je wellicht niet voor gekozen. Hoe je echter omgaat met wat er op je af komt, daar kan je wel voor kiezen. En je hebt hier meer invloed op dan je denkt. Wat je overkomt dat kies je niet, hoe je ermee omgaat wel.

Hoe fijn zou het zijn als je onafhankelijk van de omstandigheden, steeds vaker bewust kan kiezen voor hoe je je écht wilt voelen? Dat jij, tijdens jouw 247HEX avontuur, toch steeds weer kan kiezen voor groei en trouw kan blijven aan de afspraken die je met jezelf gemaakt hebt.

In dit artikel geven we je een paar korte breinfeiten die meer inzicht geven in de werking van je brein en je helpen bewuster te kiezen voor je eigen gedachten en gevoelens. Met deze kennis zal je ervaren dat je meer regie krijgt over de keuzes die jij maakt. De aankomende tijd zullen we je via deze blogpagina voorzien van allerlei informatie die jou kunnen helpen tijdens jouw transformatieproces.

Een unieke kijk op de wereld
Jij hebt een unieke kijk op de wereld. De lens waardoor jij de wereld ziet, bepaalt hoe je de wereld interpreteert. Het beïnvloedt de manier waarop je denkt, voelt en handelt. Wat jij waarneemt is echter een heel klein onderdeel van een veel groter geheel.

Hoe werkt dit precies?
Per seconde worden er wel 4,5 miljoen eenheden aan informatie via je zintuigen naar je toegezonden. Je hersenen kunnen al deze prikkels niet in één keer aan. Daarom maken ze gebruik van een filtersysteem. Dit systeem vervormt, verwijdert of generaliseert informatie onder andere op basis van de herinneringen, beslissingen, waarden en overtuigingen die jij door de jaren heen hebt opgeslagen. Zo wordt van alles dat je waarneemt een eigen interne voorstelling gemaakt, passend bij jouw wereldbeeld. Je brein wilt namelijk de wereld zoals jij deze tot nu toe hebt gekend zo veel mogelijk bevestigen en houdt zich daarom het liefst vast aan het bekende verleden. Iedereen kiest dus (onbewust) voor de prikkels die hij of zij binnen laat en op welke manier deze vorm krijgen. Jouw realiteit is dus door jezelf gecreëerd.
  
Werk maakt sterk
Hoe vaker je gedrag herhaalt, hoe sterker de verbindingen in je hersenen worden die ten grondslag liggen aan dit gedrag. Hoe meer herhaling, hoe makkelijker het voor je brein is om dit gedrag opnieuw te raadplegen. Zo bouwt je brein allerlei programma’s op waar jij snel en efficiënt gebruik van kan maken en wordt het onbewust automatisch gedrag. Je doet het “zonder na te denken”. Dit werkt energiebesparend en daar houdt je brein van. Hoe vaker je iets doet, hoe makkelijker het gaat. Met de 247HEX challenge maak jij dagelijks allerlei nieuwe verbindingen aan in je brein en zal het steeds makkelijker gaan om deze succesgewoontes onderdeel van je leven te maken. Je gaat naar verloop van tijd, steeds vaker (onbewust) kiezen voor wat goed voor je is.

Use it or lose it!
Wanneer je bewust wordt van onbewust belemmerend gedrag en steeds vaker kiest voor gedrag dat je doet groeien, worden oude programma’s in je brein niet meer geüpdatet. De verbindingen die dit gedrag in stand houden zwakken af en worden na verloop van tijd weggesnoeid om plaats te maken voor nieuw gedrag waar je bewust voor kiest. De slogan luitd: Use it, or lose it! Oude gewoonten de deur uit, ruimte voor nieuwe gewoonten en een echte groeimindset.

Neem jezelf onder de loep
Wil je meer regie en meer keuzevrijheid ervaren? Dan is het belangrijk dat je bewust wordt van je onbewuste (belemmerende) gedrag. Maar hoe doe je dit als het onbewust is?

Neem jezelf eens onder de loep door dagelijks te reflecteren.

  • Schrijf aan het einde van de dag bijvoorbeeld op welke keuzes je vandaag hebt gemaakt waar je je niet prettig bij voelde of niet volledig achter stond.
  • Doe dit óók voor gedrag dat je juist wel positieve energie gaf.
  • Schrijf op waar je de volgende dag bewust aandacht aan wilt geven. Waar kan je nog groeien én wat doe je nu al goed wat je nog meer kan versterken?

Door bewustwording van je eigen gedrag en dagelijks reflecteren zal gedrag dat je niet dient er niet zomaar meer tussendoor glippen. Je kan niet meer schuilen achter “ik deed het voordat ik er erg in had” of “ik dacht er niet bij na”. 

Hoe bewuster je wordt, hoe gerichter je kan kiezen voor wat je wel én niet wilt. Zo krijg je steeds meer regie over je eigen gedachten en gevoelens en bouw je mentale veerkracht  en emotionele flexibiliteit op.

Wil je meer weten over je brein en hoe jij je eigen gedrag kan beïnvloeden? Kom dan naar de gratis online training op maandag 12 juli om 20.00 uur.

Schrijf je hier in